Zemřel herec Luke Perry, hvězda seriálu Beverly Hills 90210

V 52 letech zemřel americký herec Luke Perry, kterého v 90. letech proslavila role Dylana v seriálu Beverly Hills 90210. Podle médií podlehl Perry následkům mrtvice, kterou utrpěl minulý týden ve středu.

„Rodina oceňuje podporu a modlitby, které k Lukovi plynuly z celého světa, a zároveň žádá o soukromí v této době smutku,“ uvedl Perryho tiskový zástupce. Podle něj herec zemřel obklopen svými nejbližšími.

Nejslavnější rolí Luka Perryho byl Dylan McKay v kultovním seriálu Beverly Hills 90210. Tuto postavu hrál Perry celých deset sezon v letech 1990 až 2000 a objevil se ve 199 epizodách.

Americká média připomínají, že Perry utrpěl mrtvici v den, kdy stanice Fox oznámila obnovení seriálu. V šesti nových epizodách se má v létě objevit i několik členů původní sestavy včetně Jasona Priestleyho, Jennie Garthové a Tori Spellingové. Perry mezi nimi nebyl.

Luke Perry se objevil ve filmech Pátý element či 8 sekund, kde hrál jezdce rodea. Hrál také v seriálech Riverdale či Myšlenky zločince, na úspěch své postavy z Beverly Hills už ale nenavázal.