Klip týdne: The Drain vzali Alenku do Říše divů pro dospělé

Po roce vydala pražská kapela The Drain nový klip k singlu z jejich poslední desky Bangolia. Ten nese název Running Away a po jeho zhlédnutí se budete cítit jako Alenka v Říši divů pro dospělé – a to doslova.

Pražská glamrocková kapela The Drain vydala své poslední album Bangolia spolu s klipem k úvodní písničce Spank A Skank and Bang již před rokem a nyní přichází s novinkou. Režie se opět ujala Kateřina Husáková a klip se točí kolem dekadentní svatby. Hlavní role netradičního novomanželského páru si střihli Tomáš Havlínek s Kamilou Trnkovou. Kamila působí v Divadle pod Palmovkou a Tomáš hraje v Jihočeském divadle.

„Vždycky když mě Drejni požádají o režírování klipu, tak vím, že to bude stát za to. Moje dvě nejoblíbenější historky jsou asi výběr svatebních šatů a nákup točeňáku. Když jsme na otázku ,Tak kolik toho točeňáku bude?‘ odpověděli, že asi tak třikrát kolem hlavy, tak na nás řezník koukal, jestli jsme normální,“ říká se smíchem režisérka.

A proč vlastně zrovna klip k této skladbě? „Running Away jsem vybral, protože je pro mě jeden z nejosobnějších songů. Význam nechci sám interpretovat, to je na každém, jak si to vyloží. Klip je i přesto hodně ilustrativní a jde po obsahu i významu textu songu, i když se to na první pohled nemusí zdát,“ vysvětluje frontman Daniel Šubrt.

Pokud byste chtěli tyto provokatéry vidět naživo, tak máte jedinečnou možnost. V polovině listopadu totiž odehrají spolu s belgickými Triggerfinger tři koncerty v České republice a na Slovensku. Poté si zahrají v Blansku, Slaném, Budapešti, Györu a Szegedu. 

The Drain je pražská glamrocková kapela, která vznikla v roce 2007 v Českých Budějovicích, kdy nahrála první demo skladby. Ty se na alternativní scéně těšily velkému úspěchu, což dokazuje 1. místo v hitparádě Radia Music Oasis, nebo druhé místo v hitparádě serveru i-legalne.cz. V této době se The Drain vydali na tour společně s londýnskou kapelou The Foxes.

Velké změny přišly v roce 2009, kdy se kapela přesunula do Prahy. Při této příležitosti se značně obměnilo složení kapely a The Drain začali připravovat debutové album „Get Back To The Swamps, Death!“, které vyšlo v roce 2010 v labelu Drug me Records.

Po vydání tohoto alba kapela koncertovala v klubech po celé České republice. Krátce poté, v roce 2011, vydali The Drain druhou desku s názvem „Boy Boy Girl Girl Boy“.

Zlom přišel v roce 2013, kdy kapela vydala album s názvem „We, Love, We.“ Podle slov frontmana kapely Daniela Šubrta se The Drain právě na této desce poprvé definovali. Našli si totiž svůj vlastní styl, který je postavený na mohutném kytarovém „soundu“, ve kterém se mísí prvky glam rocku a garage rocku. Album bylo nahrané ve studiu Golden Hives v Praze.

16. srpna 2016 postihla kapelu smutná událost. Zemřel baskytarista Přemysl Černík, mimo jiné také spoluzakladatel multižánrového festivalu Mighty Sounds.

V témže roce vydali The Drain zatím svoji nejnovější desku „Bangolia“, kterou produkoval americký producent Greg Gordon. Greg Gordon má v portfoliu spolupráci s kapelami jako Red Hot Chilli Peppers, Oasis nebo System Of A Down. Bangolia obsahuje devět písní, ve kterých se prolíná megalomanský glam-rock, punkový garage-rock a temný stoner-rock.

Diskografie:
Get Back to the Swamps, Death! (2010)
Boy Boy Girl Girl Boy (2011)
We, Love, We (2013)
Bangolia (2016)

Členové: 
Daniel Šubrt - zpěv, kytara, piano
Marek Mik - kytara
David Petroušek - bicí
Jan Všetečka - basa 

Zdroj: Wikipedia

The Drain
Zdroj: ČT24