Zpěvačka Lenny: Úspěchem v Itálii se mi plní sen

Rozhovor s Lenny (zdroj: ČT24)

Zpěvačka Lenny vydala loni svoje debutové album Hearts a od té doby sklízí jeden úspěch za druhým. A její písně si oblíbili fanoušci doma i v zahraničí. Například v Itálii se mezi deset nejhranějších hitů v tamních rádiích probojovala její skladba Hell.o.

Před třemi lety se Lenny stala objevem hudebních Andělů, její loňský debut Hearts se dostal do nominací na Ceny Apollo.  „Lépe se mi píše, lépe umím zpracovávat inspiraci do textů, kreativně to na sobě cítím,“ říká o cestě, kterou za tu dobu hudebně ušla.

„Největším krokem dopředu je pro mě ale asi cizina,“ přiznává. Nedávno se vrátila z Itálie, kde se byla představit jako autorka tamního hitu - skladby Hell.o. Proč zabodoval právě v této zemi, odhadnout nedokáže, úspěch ale bere jako příležitost ke splnění svého snu.

„Myslím, že vždycky to musí začínat u člověka samotného, záleží na jeho vizi,“ říká. „A já mám už odmala vizi takovou, že chci vystupovat v cizině, chtěla bych dělat muziku a cestovat, takže mně se tímhle splnil sen. Uvidím, co bude dál.“

Zatím je jasné, že ji v nejbližší době čeká jarní turné k albu Hearts. Začíná 3. března v Karlových Varech. Lenny na něj už možná vyjede jako držitelka ceny Apollo - hudební ocenění se předávají o den dříve v přímém přenosu na webu České televize.