Animované Buchty a klobásy nejsou pro děti

Ve Spojených státech amerických vstoupil do kin první počítačově animovaný snímek, který má omezený přístup pro děti a mládež. Vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci. Do českých kin dorazí pod názvem Buchty a klobásy už na konci srpna.

Snímek Buchty a klobásy (v originále Sausage Party) vypráví o skrytém životě, který v regálech supermarketů vedou potraviny. Krize nastává ve chvíli, kdy skupina párků zjistí, jaký osud čeká ty vyvolené, kteří se octnou v nákupním košíku. To, co na první pohled vypadá jako splněný sen, se rychle změní v hodně krvavou zabijačku.

Buchty a klobásy jsou pouze pro dospělé (zdroj: ČT24)

Animované párky, brambory a sušenky namluvili oblíbení herci a komici: Seth Rogen, Jonah Hill, Bill Hader, James Franco, Craig Robinson, Paul Rudd nebo Edward Norton. Zvláště pikantní roli dostala Salma Hayeková, která propůjčila svůj hlas lesbické mexické tortille. „Zpočátku jsem se dost styděla. Ale pak jsem se odvázala a začala se bavit. Nestačila jsem se divit, co mi vychází z pusy,“ říká herečka.

Herec a scenárista Seth Rogen film popsal jako temnou stranu disneyovek: „Lidé chtějí vlastní emoce promítat do věcí kolem sebe, do hraček, aut, domácích mazlíčků. Takže nás napadlo, co kdyby i potraviny měly pocity?“ Rogen na projektu pracoval osm let. Výtvarný styl filmu je poctou studiím DreamWorks nebo Pixar, ale stál zlomek jejich obvyklého rozpočtu.

Film Buchty a klobásy obsahuje mnoho nadávek a sexuálních narážek. Ve Spojených státech proto dostal rating R, takže je pro mládež do 17 let přístupný pouze v doprovodu dospělé osoby. Do českých kin snímek vstoupí už 25. srpna a bude přístupný od 15 let.