Síla se probouzí zatím jen v zákulisí

Han Solo, Luke Skywalker a princezna Leia se sešli, aby návštěvníkům festivalu Comic-Con v San Diegu představili sedmou epizodu Hvězdných válek. Do premiéry letos nejočekávanějšího filmu s podtitulem Síla se probouzí zbývá půl roku.

Star Wars zkracují čekání videem z natáčení (zdroj: ČT24)

Noví hrdinové potkávají vesmírné harcovníky. Upokojit miliony fanoušků mají nejmodernější filmové technologie i osvědčené filmařské postupy. Ve filmové galaxii ale vládne síla peněz. V roce 2012 koupil Disney za čtyři miliardy dolarů od George Lucase práva na Hvězdné války. O dva roky později padla první klapka.

„Natáčení byla skvělá zkušenost a ohromně jsem si ji užil. Mí kolegové jsou fantastičtí. Máme J. J. Abramse, jeho schopnosti, vtip a ambice. A máme skvělého scenáristu - Larryho Kasdana,“ nešetřil na Comic-Conu chválou Harrison Ford, který se do Hvězdných válek opět vrací jako vesmírný pašerák Han Solo.

Epozida Star Wars: Síla se probouzí se do kin chystá 17. prosince. Čekání fanouškům Comic-Con zkrátil tříminutovým videem z natáčení. To už totiž skončilo a nejnovější Hvězdné války se dodělávají v počítačích, těšit se diváci můžou na nejmodernější filmové technologie.