Meryl Streepová jako Železná lady

Londýn - Filmoví fanoušci už mají možnost seznámit se s podobou Margaret Thatcherové v podání Meryl Streepové v připravovaném filmu The Iron Lady, tedy „Železná lady“, jak se Thatcherové přezdívalo. Jedenašedesátiletá herečka v připravovaném filmu ztvární jedinou političku, která se zatím stala britskou ministerskou předsedkyní, v době příprav na válku o Falklandy. Životopisný film bude pojednávat o příběhu ženy, která prorazila bariéry pohlaví a tříd a prosadila se ve světě ovládaném muži. Streepová v rámci příprav na svou roli ve filmu například navštívila britský parlament a v galerii pro návštěvníky sledovala odpovědi britského premiéra Davida Camerona na otázky zákonodárců.

Roli Margaret Thatcherové označila za vzrušující výzvu, která v ní ale také vyvolává obavy. „Snažím se přistupovat k této roli s takovým úsilím, horlivostí a pozorností k detailům, jako to dělala skutečná lady Thatcherová. Mohu jen doufat, že moje životní síla se začne přibližovat její energii,“ prohlásila dvojnásobná držitelka Oscara.

Film, který se už začal natáčet podle scénáře Abi Morganové, by se měl v kinech objevit ještě v tomto roce. Režisérkou je Phyllida Lloydová, která režírovala s nyní jednašedesátiletou Streepovou úspěšný muzikál Mamma Mia! z roku 2008. Ve filmu diváci uvidí také Jima Broadbenta jako Denise Thatchera, Richarda E. Granta a Anthonyho Heada.

Vydáno pod