Hřebejkův film Nevinnost uvidí Francouzi

Praha - Nový film režiséra Jana Hřebejka Nevinnost bude uveden do distribuce ve Francii a Beneluxu. Smlouvy s distribučními firmami podepsal producent Rudolf Biermann v těchto dnech v Berlíně. Snímek byl v pondělí promítán v rámci festivalu Berlinale na uzavřeném promítání pro obchodní agenty či vybrané ředitele festivalů a měl podle Josefíny Borecké ze společnosti In Film Praha velký úspěch.

Tématem filmu, který spadá do žánru kriminálního thrilleru, jsou mezilidské vztahy. Vypráví především o lásce, která motivuje jednání všech postav, a jejích nejrůznějších podobách. Začíná jako detektivka, v níž se odkrývají letitá traumata a bolestné křivdy, a má nečekanou pointu.

Scénář je dílem Petra Jarchovského, který s Hřebejkem často spolupracuje. Do snímku režisér obsadil například Ondřeje Vetchého, Aňu Geislerovou, Hynka Čermáka, Zitu Morávkovou, Alenu Mihulovou, Annu Linhartovou a také Luďka Munzara, který v něm vystupuje jako hlava rodinného klanu.

Biermann podepsal smlouvu o prodeji práv do celého světa s firmou Le Pacte, která reprezentuje filmy významných francouzských režisérů - mezi jinými i Mathieua Kassovitze nebo Francoise Ozona. Se stejnou firmou pak byla uzavřena i distribuční smlouva pro Francii. Zároveň byla podepsána i distribuční smlouva s dlouholetým partnerem producenta - firmou Cinematheque pro země Beneluxu. Ve slovenských kinech se Nevinnost objeví v prvním pololetí letošního roku, uvedla Borecká.

Českou premiéru měla Nevinnost 20. ledna a už překročila hranici 100.000 diváků.

Scéna z filmu Nevinnost
Zdroj: ČT24/Bontonfilm