Daniel Radcliffe zazpívá na cenách Tony

New York - Britský herec Daniel Radcliffe se prosadil do povědomí diváků jako kouzelník Harry Potter z filmového ztvárnění série knih J. K. Rowlingové. Že umí víc než jen mávat hůlkou a létat na koštěti, v posledních letech dokazuje na divadelních prknech. A v neděli při předávání amerických divadelních cen Tony předvede i to, že umí zpívat.

Prestižní ocenění Tony uděluje Americká liga divadel a producentů za výkony na jevištích 39 divadel podél Broadwaye. O vítězích rozhoduje 750 herců, režisérů a novinářů.

Radcliffe potvrdil, že v přímém přenosu zazpívá píseň Brotherhood of Man z broadwayského obnoveného představení z roku 1962 oceněného Pulitzerovou cenou Jak uspět v obchodu, aniž by se člověk opravdu snažil. Radcliffe si tu zahrál hlavní roli ambiciózního J. Pierreponta Finche stoupajícího na firemním žebříčku od umývače oken po předsedu představenstva.

Radcliffe jednoznačně není typ zrozený pro muzikály, ale za vystoupení by si zasloužil šest bodů z deseti, napsal o prvním hercově muzikálovém vystoupení na Broadwyi list The New York Times. „Jeho projev byl rychlý a výrazný s přesvědčivým americkým přízvukem,“ uvedl na adresu britského herce, který poprvé vystoupil na Broadwayi v roce 2008 ve hře Equus.

Jiní byli vůči britskému herci kritičtější. List The Washington Post Radcliffea sice zhodnotil jako pilného a poutavého, ale podle něj Radcliffe nepatří na broadwayská prkna, jako mnoho dalších hollywoodských hvězd v poslední době.