Luno ukáže, jak Litato

Praha - Česká čtveřice Luno pokřtí v žižkovském Paláci Akropolis 25. ledna své nové EP s názvem Litato. K této události si kapela pozvala i několik hostů. Na seznamu vystupujících tedy můžeme najít např. slovenskou rokenrolovou formaci Got Blue Balls nebo projekt muzikanta Adama Piaf s cellistkou Terezií Kovalovou. Luno rozhodně netvoří žádní „hudební nováčci“.

Řekněte sami - producent a ex-basák kapely The Prostitutes Šmity, bubeník Jan Janečka z již rozešlých Southpaw, kytarista Holden Caulfield Martin Starý a za mikrofonem Ema Brabcová, signifikantní hlas tuzemských seskupení Roe-Deer či Khoiba. Pokud připočteme i odejivšího kytaristu Mejlu z Vypsané fiXy, dalo by se seskupení označit za výběrový „guláš“ tamní klubové scény.

Sami sebe Luno charakterizují jako „psychedelic-pop“, čemuž porozumí každý, kdo si poslechne alespoň jednu jejich skladbu. Svou debutovou desku vydali na konci předloňského roku. Jak se zdá, ani za uplynulý rok nezaháleli, protože nyní představují novinku Litato. Ta mimochodem vychází i v podobě vinylu.