The Tap Tap ruší konec světa i na olympiádě

Londýn – Hudba a sport jde dohromady. V rámci doprovodného programu letních olympijských her to dokáže kapela The Tap Tap, která 21. července vystoupí v londýnské Jerwood Hall. Britům kromě jiného zahraje také anglickou verzi písně Konec světa – zrušeno.

„Koncert The Tap Tap je bezesporu jedním z vrcholů právě probíhající půlroční české kulturní olympijské sezony v Londýně s názvem Czech Open 2012,“ domnívá se ředitel Českého centra v Londýně Ladislav Pflimpfl. „Celé vystoupení skvěle zapadá do tématu a atmosféry londýnských her, které slaví naději mladé generace a budoucí perspektivy. Nabízí také příslib a možnosti aktivního zapojení se pro všechny komunity, skupiny i jednotlivce. The Tap Tap právem reprezentuje tuto vizi a otevřenost za Českou republiku na mezinárodní a nyní i londýnské scéně.“

Skupina, jejímiž členy jsou tělesně postižení studenti a absolventi škol Jedličkova ústavu, už na pozvání Českých center koncertovala v Bruselu, Varšavě nebo Madridu. „Jsme kapela, která se tak často nevidí. Vždycky je na začátku překvapení a na konci velký potlesk,“ prozradil mluvčí skupiny Ladislav Angelovič, jaké jsou obvyklé reakce tuzemského i zahraničního publika.

Britskou metropoli se The Tap Tap chystají naučit svou píseň Konec světa – zrušeno, která je i názvem charitativního projektu. Ten vyvrcholí 20. prosince, tedy den před očekávaným koncem světa, v Praze, Brně a Ostravě velkým Koncertem proti konci světa. „Ve skladbě i kampani se spíše než o to, abychom se upínali na tuto celosvětově poplašnou zprávu, zajímáme o stav, v jakém svět jednou předáme našim dětem,“ podotkl kapelník Šimon Ornest.

Kromě skladby End of The World – Canceled zazní v Jerwood Hall také skladba Always Look on the Bright Side of Life od Monty Python nebo hit Amy Winehouseové Rehab.

Londýnský koncert není pro The Tap Tap jediným úspěchem. Spolupracovat se chystají také s operou v Sydney a v roce 2013, kdy Jedličkův ústav slaví sto let od založení, se objeví v programu festivalu Pražské jaro.

Reportáž P. Schubertové ze zkoušky The Tap Tap (zdroj: ČT24)