Sázavafest mění místo činu. Chce vstoupit do stejné řeky

Světlá nad Sázavou - Je možná trochu zvláštní myslet v listopadu na letní festival, ale pokud jste si v létě opět plánovali návštěvu Sázavafestu, měli byste vědět, že se stěhuje. Třináctý ročník se uskuteční od 1. do 3. srpna příštího roku v zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou.

Místo konání mění Sázavafest už popáté. Festival začal v Týnci nad Sázavou, pokračoval v Sázavě a v Kácově na Kutnohorsku, kde se konal jubilejní 10. ročník. Poslední dva se uskutečnily v prostorách bývalých kasáren v Benešově. V nadcházejícím ročníku přivítá návštěvníky festivalu prostředí zámeckého lesoparku, který je v centru Světlé nad Sázavou a zároveň v blízkosti řeky.

Návratu k ní obětovali pořadatelé počet scén - zatímco na posledním ročníku v Benešově jich festival nabídl pět, ve Světlé na návštěvníky čekají jen dvě hlavní scény, taneční hala a akustická scéna. „Novým místem se vrací k řece a atmosféře, která festival vždy odlišovala. Atmosféra Sázavafestu je pro nás víc než jeho velikost,“ říká ale ředitel festivalu Pavel Kloupar.

Sázavafest 2013
Zdroj: ČT24/Sázavafest

O stěhování rozhodla tedy nejen praktická nabídka, ale také přání, aby Sázavafest byl opět Sázavafestem. „Starosta města měl o festival zájem a nabídl nám genius loci, který splňuje i naše požadavky na logistiku a vrátí festivalu to, co se z něj trochu vytratilo - neopakovatelnou atmosféru,“ doufá totiž Kloupar.