Stouni slaví padesátiny and they rock. Totally rock

Londýn - Kapela Rolling Stones se po pěti letech vrátila na scénu a dokázala, že rozhodně nepatří do starého železa. Skupina v neděli zahájila šňůru koncertů na oslavu 50. výročí své existence. Přítomným dvaceti tisícům lidí ve zcela zaplněné londýnské O2 Aréně Stouni hráli přes dvě hodiny. Začali skladbou I wanna be your man z roku 1963.

Rolling Stones vystoupili za plné účasti všech členů, jimiž jsou Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood. Poprvé po 20 letech se k nim na pódiu přidal i původní bubeník bandu Bill Wyman. Skupina přichystala pro diváky na večerní koncert staré písně jako I wanna be your man, Gimme Shelter, Jumping Jack Flash, Tumbling Dice, It's Only Rock and Roll, také hity z nedávno sestaveného výběrového alba GRRR!.

Zážitek pro mě i pro mého tátu

Fanoušci se na koncert sjeli z celého světa. Někteří, aby stouny viděli poprvé v životě, jiní si chtěli připomenout dávné zážitky. „Je to skvělé pro všechny generace, zážitek pro mě i pro mého tátu,“ směje se George z Francie.

Londýňané si je ještě mohou užít 29. listopadu. Na představení naplánované na 8. prosince se už přesunou do New Yorku a 13. a 15. prosince budou hrát v Newarku v americkém státě New Jersey. Na nedělní koncert byly lístky v hodnotě od 95 do 950 liber (3 000 až 30 tisíc korun) vyprodány během několika minut. Překupníci pak běžné vstupenky už prodávali například na eBay i za 400 liber.

Rolling Stones prodaly již více než 200 milionů nahrávek, na nichž jsou i jejich největší hity (I Can't Get No) Satisfaction, Street Fighting Man a You Can't Always Get What You Want.

V posledních letech měli většinu příjmů z turné. Při posledním velkém turné A Bigger Bang, kdy si je během dvou let poslechlo 4,5 milionu lidí ve 32 zemích, vydělali více než 500 milionů dolarů. Turné skončilo v Londýně v roce 2007. Nedávno vystoupili dvakrát v Paříži, ale stalo se tak v menších sálech a převážně pro zvané hosty.

Stouni slaví 50. výročí své existence (zdroj: ČT24)
Vydáno pod