Co zbylo ze Support Lesbiens?

Praha - „Je mi to velice líto, ale kapela Support Lesbiens tak, jak ji znáte, končí,“ stojí v prohlášení zpěváka a zakládajícího člena této skupiny Kryštofa Michala. Oficiálně potvrdil odchod od Supportů, o němž se spekulovalo už několik týdnů. Do nového projektu spolu s ním odešli další tři členové skupiny.

„Po dvaceti letech jsem se rozhodl ze Support Lesbiens odejít, uvést tím na pravou míru všechny dosavadní spekulace a jít dál jinou cestou,“ vysvětlil Michal. Support Lesbiens opustili i tři ze čtyř zbývajících členů kapely: kytarista René Rypar, bubeník Zbyněk Raušer a basák Jan Daliba. Společně se rozhodli založit novou skupinu s názvem Portless.

Znamená to konec Support Lesbiens, nebo ne? Poslední vystoupení populární kapely, která letos oslavila dvacáté nerozeniny, se mají uskutečnit v rámci právě probíhajícího turné v lednu až březnu 2013. Kytarista Hynek Toman, který zůstal z dosavadní sestavy kapely jediný mimo hru, nevylučuje další existenci skupiny. „Rozhodně se nevzdávám, a pokud to jen trochu půjde, Support Lesbiens padnout nenechám. Pokusím se vytvořit novou sestavu, s novým elánem a novým duchem,“ nechal se slyšet.

Značku Support Lesbiens ze společné firmy s Kryštofem Michalem nechal prý přepsat na sebe. „Ne proto, abych ji mohl užívat bez Kryštofa, ale proto, aby se jeho prostřednictvím nedostala “do rukou„ lidí, kteří se nás už několik let snažili poštvat proti sobě. Což se jim nakonec opravdu podařilo,“ podotkl Toman.

Michal mu o svém plánu odejít z kapely prý řekl týden před zahájením turné. „Přestože jsme se tehdy v klidu domluvili, že po turné činnost Support Lesbiens dočasně pozastavíme, upřímně řečeno jsem tomu nepřikládal žádnou velkou váhu,“ přiznává Toman. "Doufal jsem, že to po turné v klidu probereme a on si to ještě rozmyslí.