Jarní pražský Fashion Week ovládla Liběna Rochová a Janja Prokić

Praha - Designblok Premier Fashion Week zná své vítěze. Cenu za nejlepší módní kolekci získala Liběna Rochová, nejlepší kolekci šperků pak navrhla Janja Prokić. Jarní Fashion Week se přitom v rámci Designbloku konal vůbec poprvé. Organizátoři se chtěli přiblížit zahraničnímu modelu a představit módní novinky o sezonu dříve.

Liběna Rochová se ve své kolekci podzim/zima 2013/14 inspirovala 3D materiálem. Série šatů z pěnového materiálu v růžové a černé barvě byly zdobené květy vystřiženými laserem přímo do látky. „Oděvní design, včetně tvorby modelů Art Fashion je mé výtvarné vyjádření myšlenky. Oděv jako socha v pohybu,“ říká Rochová ke své kolekci. 

  • Premier Fashion Week a modely Liběny Rochové zdroj: Designblok Premier Fashion Week
  • Premier Fashion Week a modely Liběny Rochové zdroj: Hermina

Cenu za nejlepší kolekci šperků si odnesla Janja Prokić. Tato absolventka na Akademii výtvarných umění v Praze a v současnosti studentka ateliéru K.O.V. na pražské VŠUP představila kolekci šperků Flowers a Super Powers, za které byla v letošním roce také nominovaná na Designéra šperku roku Czech Grand Design, a zároveň zárodek nové kolekce Le Grand Jeu.

Monika Krobová na lidové notě

Kromě tradičních návrhářů a módních domů jako Liběna Rochová, Hana Zárubová, Denisa Nová, Klára Nademlýnská, Monika Drápalová či Dior se představili i začínající návrháři. Lidovým oděvem se nechala pro novou kolekci inspirovat držitelka Talent Card Monika Krobová. 

  • Premier Fashion Week a model Moniky Krobové zdroj: Designblok Premier Fashion Week http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/46/4515/451494.jpg
  • Premier Fashion Week zdroj: Hermina http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/46/4515/451493.jpg

„Chceme prodávat českou módu i v zahraničních koncept storech. A my sem ty nákupčí nedostaneme, dokud jim nebudeme mít co nabídnout,“ říká organizátorka Designbloku Jana Zielinski. Na rozdíl od podzimního Fashion Weeku, na kterém návrháři prezentovali své výtvory na přehlídkových molech.