Carlos Santana Praze ukázal svůj zvukopis

Praha – V Česku zahrál jeden z nejlepších světových kytaristů Carlos Santana. Podle očekávání představil své největší hity a vynikající kapelu. Před skoro vyprodanou O2 arenou představil průřez svou tvorbou. Do Prahy ve vrátil po třech letech.

V Praze ve čtvrtek večer hrál Carlos Santana – jeden z nevlivnějších kytaristů světa. „Santana je jeden z mála kytaristů, který má nejenom rukopis, ale také zvukopis,“ říká k tomu česká kytarová legenda Radim Hladík.

Santana obdržel již deset cen Grammy, prodal sto milionů desek a nahrál hity jako třeba Black Magic Woman. Na koncertě došlo na převzaté hity, ale i Santanovy autorské skladby. Na konci koncertu přišla i vzpomínka na festival Woodstock, kde kytarista hvězdně odstartoval kariéru.

„Bylo to trochu divné. Rok a půl předtím jsem byl ještě na střední škole, pak najednou jsem na stejném pódiu jako Sly, Jimi Hendrix nebo Janis Joplin,“ říká Santana.

Carlos Santana je pokládán za jednoho z nejlepších kytaristů světa. Pochází z Mexika a letos je mu 66 let. Tento hudebník si zakládá hlavně na čisté kytarové kompozici, kterou doprovází tradiční nástroje z Latinské Ameriky.

Pro více informací navštivte webové stránky tohoho kytaristy.