Bible Brouků se vrací: The Beatles v písních a obrazech

Praha - Přání milovníků Beatles se splnilo. Po 44 letech znovu v Česku vyjde jejich bible. Revidovaná a kompletní kniha The Beatles v písních a obrazech obsahuje výběr nejlepších textů s ilustracemi slavných výtvarníků své doby.

„Jednou ráno jsem se probudil a šel k pianu. Začal jsem na něj hrát. Pak se z toho vyklubala tahle melodie. Nenapadala mě ale žádná slova, a tak jsem ji pracovně nazval Míchaná vajíčka,“ vzpomíná v knize Paul McCartney, jak napsal píseň Yesterday, která se stala ilustrací celého konce šedesátých let.

Výpravná publikace The Beatles v písních a obrazech věrně odráží surrealistický a psychedelický svět, ve kterém Beatles žili a tvořili. Její editor a výtvarník Alan Aldridge chtěl sestavit knihu, která by byla stejně zábavná pro oko jako alba Beatles pro posluchače. A to se mu v roce 1969 povedlo. Kniha obsahuje výběr nejlepších textů, které jsou zároveň vtipně komentovány a ilustrovány skvělými tvůrci, jakými jsou David Bailey nebo David Hockney.

Knižní novinky - Beatles (zdroj: ČT24)

V Československu vyšla kniha již ve stejném roce a na prahu normalizace se stala jedním z posledních závanů radosti a svobody. Snad žádná jiná kniha u nás nebyla tolikrát ručně okopírována jako právě Bible Beatles a nasprejované motivy zaplavily trička stejně jako stěny. Nyní se ikonické dílo jedné generace vrací na pulty.

Podívejte se na stránky nakladatelství.