Lady Gaga přilétla celkem nezměněná

New York - Americká zpěvačka Stefani Joanne Angelina Germanotta - známější pod pseudonymem Lady Gaga - vydává své čtvrté album. Novou desku Artpop představila v létajících šatech, ve kterých se snesla na promo večírek nové desky.

Lady Gaga tak jen potvrdila svou extravagantní pozici v showbyznysu, na které kreativně a usilovně pracuje. Pro úspěch prý udělá cokoliv, přijde jako zubatá postava z hororu nebo se oblékne do modelu, který připomíná roztoče nebo maso.

Ona sama své nové album i jeho propagaci označuje za umění. Koneckonců i název alba Artpop je přesmyčkou Warholova popartu. „Když jsem začala psát tohle album, slovo Artpop mě napadalo jako první. Nevěděla jsem, co to znamená a pak mi došlo, že od počátku své kariéry upřednostňuji umění před popem,“ říká Gaga.

Lady Gaga / Artpop (zdroj: ČT24)

Podle kritiků jedno z nejočekávanějších alb roku však nevybočuje z průměru. Slibované odhalení pravé zpěvaččiny osobnosti, bez vnějších berliček a pompéznosti, zas až tak příliš do hloubky nešlo. Přesto se zjevně jedná o kvalitní popovou desku, která je založena na zapamatovatelných refrénech, lehké melodičnosti a hravých detailech.