Sono centrum prověří rocková klasika

Brno – Milují rockové legendy jako Deep Purple, AC/DC nebo Led Zeppelin. Živí se ale hraním klasické hudby v různých tělesech v České republice. Čas od času se sejdou a vystoupí jako Metropolitní symfonický orchestr (Mesyo). Dnes večer pokřtí rockový orchestr v brněnském Sono centru své nové album a zároveň prověří samotný koncertní sál – jeviště totiž zaplní na jeho maximální kapacitu.

NO COMMENT: Metropolitní symfonický orchestr v Sono centru (zdroj: ČT24)

Šedesát hudebníků se na jevišti brněnského Sono centra ještě nesešlo. A Metropolitní symfonický orchestr nemá v plánu nový koncertní sál nijak šetřit. Na programu koncertu Rockové legendy jsou skladby klasiky žánru – od skupiny Kiss přes Pink Floyd až po písně Erica Claptona a Bon Jovi. Mimo původních rockových skladeb zaranžovaných pro potřeby orchestru zazní i rockové úpravy klasiky. „Bude to Mozartova Figarova svatba a Únos ze serailu v rockových úpravách,“ lákal posluchače dirigent orchestru Ariell Sharon. 

Oproti běžnému orchestru museli muzikanti pár nástrojů přidat, hlavně elektrické kytary, basy a bicí. A také drsného rockového zpěváka – orchestr doprovodí Jiří Zonyga. „Není to zas tak odlišné od normálního rocku. Základ tvoří pořádná rocková kapela, která hraje to, co tam má hrát. Symfoňák to potom umocňuje,“ myslí si zpěvák.

Komplex hotelu s koncertním sálem Sono centrum byl v Brně otevřen letos v dubnu. Slibuje výbornou akustiku, která by měla být nejlepší v zemi. „Jsme stoprocentně ozvučení, každý nástroj má svůj mikrofon. Je velká výzva, abychom si tady zahráli,“ těšil se dirigent Sharon. Futuristická stavba Sono centrum přišla na 330 milionů korun. Do společenského sálu se vejde až sedm stovek sedících diváků, v případě koncertu „na stání“ se kapacita zvýší na 1 200 lidí.