Propad cen benzinu i nafty v Česku pokračuje, poprvé po čtyřech letech zlevnily pod 27 korun

Ceny benzinu i nafty u čerpacích stanic v Česku klesly poprvé zhruba po čtyřech letech pod 27 korun za litr. Benzin Natural 95 zlevnil za uplynulý týden o 47 haléřů na průměrných 26,62 koruny za litr, nafta stála ve středu průměrně 26,83 koruny za litr, což bylo o 43 haléřů méně než o týden dřív. Benzin je teď nejlevnější od poloviny března 2016, nafta od druhé poloviny května stejného roku, vyplývá z údajů firmy CCS, která ceny paliv sleduje.

Ceny pohonných hmot v Česku klesají od poloviny ledna. Od konce března je pak průměrná cena Naturalu 95 nižší než cena nafty. Výhodněji tankovali řidiči vozů s dieselovými motory téměř rok, od počátku loňského dubna. Nafta byla přitom v některých obdobích i o korunu levnější než benzin.

Ve srovnání krajů si nadále nejvíce účtují čerpací stanice v Praze, kde se průměrná cena benzinu i nafty pořád blíží 28 korunám. Nad 27 korunami je u Naturalu 95 průměrná cena už jen ve čtyřech krajích, v případě nafty v pěti krajích.

Naproti tomu ve dvou krajích už průměrná cena Naturalu 95 klesla pod 26 korun. Vůbec nejnižší, 25,83 koruny za litr, je v Plzeňském kraji, v Ústeckém je benzin v průměru za 25,95 koruny za litr. V Plzeňském kraji je nejlevnější také nafta průměrně za 26,09 koruny za litr.