Šaty společenské i svatební. Modely šila po nocích, teď má návrhářka úspěšný podnik

Šitím šatů si jenom přivydělávala, udělala z toho úspěšný byznys (zdroj: ČT24)

Šitím dámských modelů si Lucie Vlášková přivydělávala už na střední škole. Byznys se z toho stal až po letech. A úspěšný, jak ukazuje její módní salón La Fashion.

Lucie Vlášková založila vlastní módní značku, ještě než odmaturovala. Šití i tak ale bylo ještě pár let spíš koníčkem než obživou.

„Pracovala jsem na plný úvazek v obchodě s oděvy, dělala jsem vedoucí. Po nocích jsem si šila pro svoje zákaznice. Postupně se zákaznice nabalovaly a nabalovaly a říkala jsem si, že je možná čas vrhnout se na volnou nohu,“ přiblížila.

Pro vlastní podnikání se rozhodla v sedmadvaceti letech. Teď vlastně lituje, že se do toho nevrhla ještě dřív. Prý se zbytečně bála.

Pro látky do zahraničí

Záběr její nabídky je široký. „Nespecializujeme se jenom na společenské šaty, ale naše nejčastější produkty jsou šaty pouzdrové, protože máme hodně klientek ve vrcholovém managementu a právniček,“ uvedla Vlášková. V létě zase šije hlavně svatební šaty.

Nejčastěji k ní zákaznice chodí pro černé modely, teď v létě možná převládá tmavě modrá. Látky kupuje v zahraničí. „Třeba krajky jsou z Portugalska, tisky mají hezké Italové, vlny zase třeba Němci,“ popsala.

I když by podnik chtěla rozšířit, ráda by v něm zachovala přátelskou atmosféru. Ze zákaznic se totiž postupně staly její kamarádky.