Zlevňování u pump pokračuje, nejpříznivější situace je v Pardubickém kraji

Ceny pohonných hmot od minulého týdne znovu klesly. Nejprodávanější benzin Natural 95 zlevnil o 16 haléřů na průměrných 31,07 Kč/l, nafta pak o 15 haléřů na 30,30 Kč/l. Od poloviny ledna ceny stagnovaly a měnily se jen minimálně. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Nejdražší pohonné hmoty zůstávají v Praze. Cena benzinu tam ale od minulého týdne klesla pod dvaatřicetikorunovou hranici na průměrných 31,92 Kč/l. Za naftu řidiči v hlavním městě zaplatí v průměru 31,26 Kč/l. V žádném jiném regionu ČR její průměrná cena není nad 31 korunami.

Nejnižší ceny nabízí naopak čerpací stanice v Pardubickém kraji. Za litr benzinu se tam v průměru platí 30,60 Kč, za litr nafty pak 29,74 Kč.

Pohonné hmoty od konce loňského listopadu až do poloviny letošního ledna rychle zdražovaly. Jen zhruba za měsíc a půl tehdy benzin zdražil téměř o 1,50 koruny a nafta skoro o dvě koruny. Poté se ale růst téměř zastavil. Ceny stále pomalu rostly, od půlky ledna do začátku března však už benzin zdražil jen přibližně o dvě desítky haléřů a nafta o desítku haléřů. Minulý týden se pak začaly ceny snižovat.