Při exekuční akci zabavila Finanční správa auta za 39 milionů

Finanční správa zabavila při úterní exekuční akci dlužníkům majetek za více než 45 milionů korun. Většinou jde o auta, včetně luxusního Rolls-Royce Ghost za šest milionů korun. Akce byla zaměřená na lidi, kteří dluží státu desítky milionů korun, a to zejména na dani z přidané hodnoty.

Zásah Finanční správy byl zaměřen na majetek daňových dlužníků na území hlavního města a v jeho okolí. Při exekucích byla zabavena finanční hotovost přes tři miliony korun, 37 aut v hodnotě přes 39 milionů korun a také stroje a nářadí za více než tři miliony korun.

„Pokud daňové nedoplatky dlužníci neuhradí, budou zabavené věci prodány v dražbě,“ uvedla tisková mluvčí Finanční správy Petra Petlachová. Podle ní exekuční akce pod názvem Karlův most navázala na dřívější zásahy, které jen v Praze vynesly přes 200 milionů korun.

Server iDnes.cz uvedl, že exekutoři byli například v Muzeu sportovních vozů v Lánech, mezi jehož spoluzakladatele patří podnikatel Antonín Charouz. Toho v roce 2014 vyslýchala policie společně s miliardářem Petrem Speychalem v souvislosti s razií týkající se krácení daní. Obviněni však nebyli.