V Brně se otevírají brány veletrhů Invex a Digitex

Brno - Na brněnském výstavišti dnes začíná 17. ročník veletrhu informačních a komunikačních technologií Invex. Již potřetí se k němu připojuje také část věnovaná spotřební elektronice a digitální zábavě zvaná Digitex. Mezi hlavní letošní témata patří nabídky informačních systémů pro malé a střední podniky a státní správu, informační bezpečnost a moderní telekomunikace. Oba veletrhy potrvají do soboty.

Invex během své sedmnáctileté historie postupně opouštěl orientaci na nové technologie v oblasti výpočetní techniky. Jeho letošní priority představil v úterním Dobrém ránu ředitel veletrhů Invex a Digitex Petr Ondrášek: „Jedním z klíčových témat je podnikový software a informační bezpečnost. Ten trh si dnes vytváří největší potenciál růstu vzhledem k firemní struktuře. Trh podnikového softwaru dnes roste o 12 procent a to je vidět i na veletrhu, který právě v této oblasti také roste.“

Běžným spotřebitelům je určena především druhá část veletrhu – Digitex. Na něm se představí nejnovější digitální zrcadlovky nebo trendy v oblasti vysokého rozlišení zvuku a obrazu. „Hlavním tématem pro domácnosti je ale umístění spotřební elektroniky v rámci interiérů. Dnes se koncový uživatel při nákupu spotřební elektroniky stále více rozhoduje v otázce designu a méně kouká na technologii,“ dodává Ondrášek.

Návštěvníci se mohou těšit také na bohatý doprovodný program. Součástí odborného veletrhu Invex budou mimo jiné konference Milníky digitální televize nebo Elektronizace státní správy. Navíc proběhne také velký ICT summit věnovaný budoucnosti informatiky v České republice. Novinkou bude projekt Future Parku, který odborníkům i laikům představí výukového robota Bioloid a záchranářského Orfea, jehož poslední verzi nyní testuje armáda.

Invex spolu s Digitexem vytváří čtvrtý největší veletrh zaměřený na oblast informačních a komunikačních technologií na světě. Letos se na nich představí více než 500 vystavovatelů z 21 zemí světa.