Z trhu mizí některé Studentské pečetě, Nestlé v nich našlo dřevo

Praha - Společnost Nestlé stahuje z tuzemského trhu omezené množství čokolády Studentská pečeť poté, co podniková kontrola objevila v arašídech, které se do čokolády přidávají, kousky dřeva. Jde o 200gramové balení hořkých a mléčných čokolád s minimální trvanlivostí do konce prosince 2009 s čísly šarže: 90720357, 90730357, 90710357. Spotřebitelé obdrží za vrácené výrobky finanční náhradu.

„Naše kontrola kvality našla v jedné dodávce dovezených arašídů, určených pro výrobu čokolády, malé množství kousků dřeva, zvláště stonky podzemnice olejné. Před dávkováním do výrobků tyto kousky odstranila, přesto nelze vyloučit, že v ojedinělých případech se mohly ve výrobku objevit,“ uvedla firma.

Nestlé je předním výrobcem potravin ve světě a produkuje širokou škálu produktů, počínaje instantními polévkami přes čokoládu a kávu až po zmrzlinu. Na českém trhu působí od roku 1992. Vlastní například značku Orion nebo Nescafé.

Společnost spotřebitelům doporučila, aby výrobek vrátili ve spotřebitelském servisu v Praze 4. Lidé se zároveň mohou dotazovat na e-mailu consumer.service@cz.nestle.com nebo na bezplatné telefonní lince 800 135 135.