Nová Škoda Yeti bude levnější, než se čekalo

Brno - Cena nové sportovně-užitkové Škody Yeti bude začínat na 359 800 korunách za verzi 1,2 TSI s výkonem 77 kilowattů a pohonem předních kol. Základní verze čtyřkolky s dvoulitrovým motorem TDI vyjde na 459 800 korun. Na brněnském veletrhu Autosalon to dnes řekl ředitel prodeje pro střední Evropu a ČR Jan Hurt. Cena základního modelu je nižší, než odborníci očekávali.

Nejčastější odhady se pohybovaly lehce pod 400 tisíc korun. Yeti se už veřejnosti představil ve světové premiéře na autosalonu v Ženevě, dnes měl v Brně premiéru pro tuzemské motoristy. Automobil se už vyrábí v závodu Škody v Kvasinách.

Yeti nese typické znaky automobilů Škoda. Sedadla jsou však oproti ostatním modelům výrobce umístěna výše. Zavazadlový prostor má objem až 1760 litrů. Jeho součástí je praktický upevňovací systém s posouvatelnými háčky a sítí. Firma začne model Yeti v Česku a v Německu prodávat v polovině července, další trhy budou následovat.

Rozhovor s Janem Hurtem (zdroj: ČT24)

Přímými konkurenty 4,2 metru dlouhého auta by mohly být například Kia Sportage, Nissan Quashqai, Toyota RAV4 nebo Suzuki Grand Vitara. Zatímco Kia začíná na ceně 445 tisíc korun, Grand Vitara vyjde na téměř půl milionu a za RAV4 si zájemce musí ještě 120 tisíc korun připlatit. Konkurenti však většinou v základní verzi disponují motory s větším objemem a větší základní výbavou.

Yeti má Škodě pomoci v krizi 

Svůj nejnovější model uvádí Škoda-auto na trh v situaci, kdy se automobilky potýkají s odbytovými problémy, které v mnoha případech ohrožují jejich samotné přežití, a celým odvětvím zmítá hluboká krize. „Podmínky skutečně nejsou ideální, ale možná právě to, že uvádíme nový model v této situaci, nám pomůže tuto dobu lépe překlenout,“ míní vedoucí prodeje mladoboleslavské automobilky pro střední Evropu Jan Hurt.

„Zájem registrujeme už několik týdnů. Ne snad, že by se lidi hned chodili zapisovat do pořadníků, ale ptají se na cenu. Některé zajímají i technické detaily,“ řekl jeden z mladoboleslavských prodejců. „Zájem o vůz Škoda Yeti očekáváme velký, srovnatelný s modely Fabia a Octavia,“ uvedl ředitel komunikace autobazarů AAA Auto Vladan Crha.

Škoda Yeti na autosalonu v Ženevě
Zdroj: ČTK/René Fluger