Šéf ČEZu Martin Roman se stal členem dozorčí rady VIG

Praha - Dozorčí rada rakouské pojišťovací skupiny Vienna Insurance Group se rozrostla o generálního ředitele tuzemské energetické společnosti ČEZ Martina Romana. Do dozorčí rady jej zvolili akcionáři firmy spolu s Wolfgangem Ruttenstorferem, který je dlouholetým šéfem petrolejářského gigantu OMV. S informací přišel server týdeníku Týden s odvoláním na hlasování, které VIG zveřejnila na internetových stránkách.

Do dozorčí rady byl Roman jmenován od skončení úterní valné hromady až do valné hromady, která rozhodne o zodpovědnosti vedení pojišťovny za finanční výsledky v roce 2013, tedy na období 2010 až 2014. Do skupiny VIG patří i tuzemské pojišťovny Kooperativa, Pojišťovna České spořitelny a Česká podnikatelská pojišťovna.

V dubnu byl Roman zvolen také do představenstva maďarského plynárenského obra MOL. Roman byl tehdy nominován na neexekutivního člena „Board of Directors“, což je obdoba českého představenstva.

Navíc úterní valná hromada VIG ve Vídni schválila dividendu 0,9 eura na akcii a rozhodla o vyčlenění veškeré pojišťovací činnosti do stoprocentní dceřiné společnosti s názvem Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group. Na burze obchodovaný koncernový holding ponese jméno Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe a převezme hlavní úkoly řízení nad rámec jednotlivých států.

Kooperativa
Zdroj: ČT24