„Ochutnáte-li tento mimořádný koňak, bude vám chutnat pokaždé jinak, každý doušek nabízí jinou chuťovou variaci a ještě po hodině jej budete cítit,“ hodnotí Mauritz svůj koňak. Považuje jej za věc, která přesahuje život člověka jako jednotlivce, protože ten nikdy nemůže ochutnat výsledek své práce. Nejkvalitnější řada koňaků totiž zraje celých sto let, takže současný koňak si vychutná až další generace.
„Je to jako dítě, které je velmi talentované, vy ho přivedete na svět, vychováváte a víte, že jednou z něj vyroste skvělý člověk,“ myslí si Mauritz, který sám zasvětil koňaku celý život, stejně jako spousta dalších lidí pracujících ve francouzské oblasti Grand Champagne. Nastoupil do firmy jako mladík, prošel si všechny pozice a postupně se propracoval až na ambasadora značky. Koňaku věnoval 30 let své kariéry a měnit rozhodně nehodlá.
Výroba koňaku se totiž podle něj předává jako dědictví a bere se za čest, může-li člověk v tomto oboru pracovat. Celý proces zrání koňaku kontrolují čtyři generace sklepmistrů (cellar masters), kteří míchají koňak vždy podle stejné receptury, ale také trochu jiný, ovlivněný dobou, kvalitou ingrediencí a odlišnostmi samotného sklepmistra. Díky jejich péči tak můžeme nyní ochutnávat koňak, který putoval do sudu na úsvitu 20. století.