Patentová bitva mezi Samsungem a Applem pokračuje

Canberra - Patentová bitva mezi společnostmi Samsung a Apple pokračuje. Australský soud Samsungu předběžně zakázal prodávat na celém kontinentu jeho poslední model tabletu - Galaxy. Po Německu jde již o druhý trh, kde Apple se svou stížností uspěl.

Australské Vánoce budou pravděpodobně bez nových tabletů od Samsungu. Apple totiž zvítězil i u tamních soudů, podle kterých Samsung opravdu okopíroval populární iPad. Pokračuje tak nekonečná bitva, která se rozhořela mezi výrobci mobilních telefonů a tabletů.

„Tento krok může dál rozšířit dominanci Applu na trhu tabletů s tím, jak se zákaz prodeje na nejnovější produkty Samsungu rozšiřuje po světě,“ tvrdí analytik Lee Seung-woo ze Shinyoung Securities.

Australský trh ale není tak velký jako třeba ten německý, o který ale Samsung přišel už na konci léta. Korejci nakonec nesměli tablety ani vystavovat na berlínském veletrhu IFA. Navíc jim hrozil zákaz v celé Evropské unii.

Dle redaktora Technetu.cz se Apple snaží pozici Samsungu především znepříjemnit. Tablety od Samsungu by se podle něj v Německu prodávaly velmi dobře, z důvodu velké poptávky.

Další soudní líčení se ale chystá v Kalifornii. To už by byla pro Samsung citelnější ztráta. Samsung se brání útokem a hned po uvedení nového typu iPhonu zažaloval Apple v Itálii. Právníci korejské firmy zpochybňují patenty Applu v oblasti bezdrátového připojení.

Patentová bitva Samsungu a Applu (zdroj: ČT24)
Vydáno pod