Skončil jsem v šuplíku pro děti a jsem za to moc vděčný, ohlíží se za Kouzelnou školkou loučící se Nesvadba

UK: Odchod Michala Nesvadby z Kouzelné školky (zdroj: ČT24)

Téměř čtvrt století bavil Michal Nesvadba dětské diváky v pořadu České televize Kouzelná školka. V jeho společnosti vyrostly dvě generace Čechů. Znají ho dnešní děti i jejich rodiče. Herec a moderátor, který na konci 90. let vystřídal na pozici průvodce pořadem svého otce Miloše Nesvadbu, končí.

Michal Nesvadba uváděl Kouzelnou školku od roku 1999. „Kouzelná školka se začala natáčet v budově zpravodajství v malém studiu a tam jsme začínali v opravdu malých prostorách,“ vzpomíná na začátky.

S dětmi se i po konci v České televizi bude vídat na představeních dál. „Malí televizní diváci mi určitým způsobem chybět určitě budou, ale naštěstí se s nimi budu setkávat na představeních, protože Kouzelná školka je takové tajemství pro všechny, že se netočí pro diváky, aby vám tam tleskali. Točí se pro kameramany a pro pana režiséra. A já jsem vděčný, když se kameraman usměje, a to je pro mě samozřejmě vizitka toho, že se to dítě bude dvakrát třikrát víc smát,“ věří Nesvadba.

Přitom původně chtěl být jen hercem pro dospělé. „Na zájezdech jsme se ale docela nudili, čekali jsme na večer. Tak jsme k tomu přidali ty děti. Nakonec jsem skončil v tom šuplíku pro děti a jsem za to moc vděčný. Asi tam patřím,“ ohlíží se za svými začátky a vzpomíná na spolupráci s Václavem Upírem Krejčím a Světlanou Nálepkovou v uskupení MimTrio.

Nakonec uvedl podle jeho slov tisíc dílů a vrcholem bude ještě jeden velký, jak sám říká, Michalův poslední příběh. „To už bude vlastně setkání s dětmi, kdy mi Česká televize povolila, a to je poprvé, abych Františka a Fanynku představil živě dětem. Na to se těším. Tohle velké představení odehraju v červnu, kdy se budu s dětmi loučit,“ uzavírá Nesvadba.