Sabina bude odeznívat pomalu

V pondělí Česko zasáhla bouře Sabina a na celém území způsobila značné škody, zkomplikovala dopravu a vyžádala si i lidskou oběť. Od pondělního podvečera už platí výstraha nízkého stupně nebezpečí, vítr totiž bude nadále slábnout, přesto může v nárazech stále dosáhnout až 90 kilometrů v hodině.

Vítr přechodně zeslábne v první polovině noci na úterý, v polovině druhé ale opět zesílí. V nížinách dosáhne v nárazech rychlosti až 90 a na horách až 110 kilometrů v hodině, tedy tolik, kolik v pondělí foukalo v nižších polohách. Teploty v úterý dosáhnou na maxima mezi třemi až sedmi stupni Celsia, Česko čekají četné přeháňky.

Předpověď slábnutí větru
Zdroj: ČT24

Ve středu bude vichr dále slábnout: v nížinách může v nárazech dosáhnout 70 kilometrů za hodinu, na horách o dvacet více. V druhé polovině týdne už bude vítr klidnější, přesto nelze vyloučit nárazy o rychlosti 55 kilometrů v hodině ani ve čtvrtek nebo v pátek.

Proměnlivá oblačnost bude v Česku i v dalších dnech, odpolední teploty se budou v týdnu pohybovat mezi čtyřmi až osmi stupni Celsia. O víkendu se dále oteplí.