Barely podobné těm, ze kterých unikla kyselina u Odoleny Vody, se našly v Drastech

V Drastech u Prahy byly v úterý nalezené barely od kyseliny sírové. Podobné vypadly z neznámého vozu v neděli v noci na silnici 608, která musela být kvůli úniku kyseliny až do úterý uzavřena. Policie viníka hledá.

„U silážní jámy se nacházelo několik barelů od kyseliny sírové a olejové emulze. Tato nebezpečná látka byla zjištěna i v silážní jámě,“ uvedla policejní mluvčí Eva Hašlová.

Policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc, a to především na řidiče osobních a nákladních vozidel, kteří mají nainstalované kamerové zařízení a pohybovali se v době od neděle 2. září od 21 hodin do pondělí 3. září do jedné hodiny ranní v okolí obcí Klecany, Klíčany, Bášť, Zdiby, Panenské Břežany, Odolena Voda a Vodochody.

„Zároveň přivítáme jakékoliv informace, indicie a poznatky od občanů, kteří si všimli něčeho podezřelého, co by napomohlo k objasnění případu,“ dodala Hašlová. Informace mohou lidé předat osobně na kterémkoliv policejním oddělení nebo telefonicky na lince 158.

V noci na pondělí vypadly z auta na silnici u Odoleny Vody dva tisícilitrové barely s nebezpečnými látkami a rozlily se. Na vozovku uniklo mimo jiné tisíc litrů kyseliny sírové, která poškodila její povrch a dostala se i do půdy. Situaci musela řešit odborná firma. Hasiči k události vyjížděli před půlnocí. Nehoda se stala na silnici u Aera Vodochody, viník z místa ujel.