Při pádu nákladní lanovky ve Špindlerově Mlýně zahynul muž

Praha - Nákladní lanovka převážející několik lidí večer havarovala ve Špindlerově Mlýně. Na místě zemřel muž, další dvě ženy a dvě děti byly převezeny do nemocnice. Ke zřícení části konstrukce došlo kolem 20. hodiny v části Přední Labská na okraji známého zimního střediska. Příčiny havárie zatím nejsou známé. S ohledáním místa začne policie ráno.

„Jedná se o lanovku, která zásobuje místní chalupu a je určená pouze pro přepravu materiálu,“ řekl mluvčí trutnovské policie Udo Ertner s tím, že neštěstí se stalo ve strmém svahu několik desítek metrů od cesty a záchranáři na místě zasahovali v hustém sněžení. „Předpokládám, že ohledání místa činu bude provedené až během soboty,“ dodal Ertner. 

Mluvčí záchranářů Tomáš Ježek uvedl, že podle svědků z místa nehody se lanovka mohla zřítit z výšky odhadnuté na 20 metrů. Osmatřicetiletý muž zemřel na následky zranění na místě, dvě ženy utrpěly těžká zranění, dvojice dětí pak vyvázla s lehčí újmou. Jednu z žen záchranáři transportovali do traumatologického centra v Liberci, druhá skončila ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.

Vyjádření nemocnice:

Dvě ženy byly těžce zraněné a lékaři je napojili na dýchací přístroje. Jednu zraněnou převzali do péče v Jilemnici, druhou na traumacentru v Hradci Králové.

„Děti jsou mimo ohrožení života a budou v pořádku. Žena byla v kritickém stavu, ale do rána byla převedena k vědomí. Má zlomeninu bérce, poranění hlavy a oka, ale je mimo ohrožení života,“ potvrdil náměstek pro lékařskou péči hradecké nemocnice Zdeněk Tušl.

„Žena má středně těžké zranění. Má poranění hlavy,“ doplnila pracovnice oddělení ARO nemocnice v Jilemnici ke stavu druhé pacientky.

  
Zvětšit mapu

Vydáno pod