Soudkyně prý vyzradila své dceři chystanou policejní akci, detektivové ji navrhli obžalovat

Detektivové navrhli obžalovat soudkyni Okresního soudu v Jablonci nad Nisou Lucii Treglerovou ze zneužití pravomoci úřední osoby. Podle nich neoprávněně vyzradila informace ze spisového materiálu, který měla při výkonu své funkce k dispozici. Hrozí jí za to až pět let vězení.

Podle detektivů Národní centrály proti organizovanému zločinu soudkyně Treglerová povolila policii, aby sledovala známé její dcery. Informaci jí ale posléze prozradila.

Poprvé za to policie soudkyni obvinila už v říjnu 2016, a to ze zneužití pravomoci úřední osoby a ohrožení utajované informace. Soudkyně proti tomu však podala stížnost a uspěla. Státní zástupce její stíhání zastavil kvůli špatné právní kvalifikaci. Znovu soudkyni obvinili ze zneužití pravomoci loni v listopadu.  

Koncem ledna letošního roku ministr spravedlnosti v demisi Robert Pelikán (ANO) soudkyni Treglerovou dočasně zprostil funkce. Až do té doby mohla rozhodovat, což soud vysvětloval tím, že případ, kvůli němuž je obviněna, se netýká její agendy. Treglerová již dříve označila kauzu za nesmysl.