V areálu Sokolovské uhelné ve Vřesové hořel uhelný prach

V areálu Sokolovské uhelné ve Vřesové u Sokolova hořel v sobotu večer a v noci na neděli uhelný prach v generátorovně. Nikdo nebyl zraněn. Zasahovalo deset jednotek, tedy zhruba 50 hasičů. Další objekty oheň nezasáhl, ještě ho dohašuje jednotka podnikových hasičů, řekl velící důstojník krajských hasičů.

„Nehořela generátorovna, ale zauhlovací cesta uhelného prachu, který se tam dopravuje pásovými dopravníky,“ uvedl. Škoda zatím nebyla odhadnuta, protože událost ještě není ukončena. Poté ji bude řešit vyšetřovatel s uhelnou firmou.

Na místě zasahovalo pět jednotek profesionálních hasičů ze Sokolova, Chebu, Karlových Varů a Kraslic a pět týmů dobrovolníků.

I když vážnější havárie nejsou v palivovém kombinátu ve Vřesové časté, občas k nim dochází. Před osmi lety si vyžádal noční požár  – po výbuchu generátoru – jednoho mrtvého muže a tři další zraněné. A 4. července 2010 unikl čpavek z cisterny. Asi 19 tun uniklé chemikálie se ale podařilo zadržet v jímkách kombinátu a nikdo nebyl při havárii zraněn. V roce 2007 ve Vřesové vybuchl a následně unikl asi kubík čpavku. Tehdy byli dva lidé vážně zraněni.