Česká televize začne od středy vysílat volební spoty politických stran

Česká televize rozlosovala pod notářským dohledem pořadí vysílání spotů politických stran a hnutí kandidujících do Poslanecké sněmovny. Vysílány budou od středy 4. října na programech ČT1 a ČT2 celkem v 28 blocích.

Spoty, které se budou na obrazovce objevovat až do středy 18. října, vždy v pracovní dny, budou nasazovány do vysílání v jednotlivých dnech v blocích v pořadí, které bylo určeno losováním. Podle zákona jim Česká televize vyhradila více než 14 hodin vysílacího času, který rozdělila do 28 bloků trvajících 31 minut. 

Odpovědnost za obsah odvysílaných spotů nesou politické strany a politická hnutí. České televizi nepřísluší do obsahu spotů zasahovat.

Již v první polovině září představila Česká televize pravidla svého předvolebního a volebního vysílání. Platit začala 8. září. Součástí předvolebního vysílání České televize je série čtrnácti debat s kandidáty deseti politických stran, které mají podle průzkumu nejvyšší volební potenciál. Představitelé stran, které se nedostaly do večerních debat ČT24, se představují v pořadu Politické spektrum.

Pořad Události, komentáře potom nabízí postupně rozhovory s lídry všech kandidujících subjektů. Maraton předvolebního vysílání završí v předvečer voleb, ve čtvrtek 19. října, dvouhodinová Superdebata předsedů stran či celostátních lídrů z Kongresového centra v Praze.