Pomozte dětem! Večer vyvrcholil 18. ročník „kuřecí“ charity

Události: 18. ročník sbírky Pomozte dětem (zdroj: ČT24)

Vrcholí 18. ročník nadační sbírky Pomozte dětem. Žluté kuře s červenobílým záchranným kruhem už letos vybralo víc než milion tři sta tisíc korun. Z výtěžku jsou každoročně podpořeny projekty zvyšující kvalitu života dětí po celé republice.

V předchozích ročnících se vybralo více než 200 milionů korun, pomoc se tak dostala k více než 200 tisícům dětí. I letošní výtěžek se rozdělí mezi potřebné, jednotlivci mohou dostat 35 tisíc korun, organizace až 350 tisíc.

„Vždycky jsme vybrali peníze, které jsme po výběrovém řízení rozdělili. Teď jsme to udělali naopak, aby dárci věděli, na koho mohou přispívat. Už máme vybraných padesát konkrétních organizací, na které se od května loňského roku vybírá,“ vysvětlila změnu oproti loňským ročníkům programová manažerka Nadace rozvoje občanské společnosti Jana Vožechová.

Charitativním večerem provázely Marie Doležalová a Jolana Voldánová. Účastí v pořadu se rozhodli Kuře podpořit například Vypsaná fixa, Markéta Irglová, Miro Žbirka, Anna K, Janek Ledecký, Iva Pazderková, Marek Zelinka, Lukáš Pavlásek, Sebastián, Marek Ztracený, O5 a Radeček a María Čírová.

Lidé mohou na sbírku přispívat po celý rok různými způsoby, například zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS KURE nebo roční DMS ve tvaru ROK KURE na číslo 87 777. Darovanou částku lze také převést na účet 505333505/5500.

Vydáno pod