Soud uložil gangu z Peček až šest let vězení

Členy drogového gangu z Peček dnes soud odsoudil až k šesti letům vězení. Při razii v roce 2013 u nich policisté kromě drog nalezli i zbraně. Pečky na Kolínsku patří dlouhodobě k nejproblémovějším drogovým oblastem ve Středočeském kraji.

Jde o jeden z největších drogových případů na Kolínsku. Skupině třinácti obžalovaných dnes soud uložil tresty od 1,5 do šesti let. Zatímco někteří z potrestaných podle obžaloby drogy vyráběli a distribuovali, jiní je předávali dál.

„Přihlíželo se k rozsahu, době, závažnosti i k recidivě. Většina z obžalovaných už má za sebou odsouzení za podobnou trestnou činnost,“ řekl po vynesení rozsudku soudce Jiří Kruml.

Soud uložil gangu z Peček až šest let vězení (zdroj: ČT24)

Nalezeny byly i zbraně

Při razii v roce 2013 policisté našli u obžalovaných kromě drog i nelegálně držené zbraně a padělané doklady. „Nalezeno bylo 500 gramů pervitinu, dále heroin, hašiš a marihuana. Objeveny byly také tři varny drog,“ informoval tehdy náměstek ředitele středočeské policie Michal Mazánek. Drogy se do Peček dostávaly především od Bulharů, kteří je vyráběli na Mělnicku či Příbramsku.

Zahájení líčení loni v lednu doprovázelo ozbrojené policejní komando. Podle soudu tehdy hrozil zásah zvenčí. Zesílený dohled policistů byl u kolínského soudu patrný i dnes.

Čtyřtisícové Pečky na Kolínsku jsou dlouhodobě označovány za město dealerů a narkomanů. Ve Středočeském kraji patří k nejproblémovějším drogovým oblastem.