Nález munice zastavil provoz na části ruzyňského letiště

Praha – Kvůli nálezu munice z 2. sv. války u starého ruzyňského letiště musela policie evakuovat několik desítek lidí, zastavila letový provoz v této části letiště a nechala z něj také odtáhnout letadla. Šlo o terminál Jih pražského Letiště Václava Havla, ze kterého létají soukromá letadla. Munice byla nalezena při výkopových pracícha pyrotechnici ji odvezli mimo letiště. Po poledni byl provoz obnoven.

Podle mluvčí Kateřiny Rendlové se munice našla kolem 10:15. Šlo o ostré náboje do leteckých kulometů ráže 12,7 milimetru, prázdné nábojnice a zbytky kulometných pásů. „Pyrotechnik rozhodl o okamžité evakuaci terminálu Jih a přilehlého okolí, byl zastaven letový provoz na jižním terminálu a byly evakuovány všechny objekty nacházející se v blízkosti místa nálezu. Bylo nařízeno i odtažení všech letadel a vozidel z terminálu Jih,“ uvedla mluvčí.  

Z terminálu Jih odlétají vládní lety a lety soukromé, událost tedy podle Rendlové neovlivnila provoz na ostatních terminálech, kam létají běžné komerční lety.