Provoz mezi Hranicemi a Valašským Meziříčím omezí uzavírka

Hranice (Přerovsko)  - Ode dneška je na půl roku uzavřen silniční tah na Slovensko. Kvůli opravě čtyř mostů je neprůjezdná silnice R35 mezi Hranicemi a Valašským Meziříčím. Po tomto úseku denně projede asi devět tisíc aut. Ty budou teď muset jezdit trasou přes Nový Jičín, která je o 25 kilometrů delší. Opravy přijdou státní kasu na 150 milionů korun.

Silnice R35 mezi Hranicemi a Valašským Meziříčím je přetížená a v havarijním stavu. Mosty se musí v podstatě vybudovat znovu. Řidiči by se na konci října měli dočkat bezpečnější a pohodlnější mezinárodní spojky se Slovenskem.

Příštích šest měsíců bude denně jezdit přes obce Bělotín, Polom, Nový Jičín do Valašského Meziříčí a dále na Slovensko, které leží na objížďce projíždět každý den několik tisíc aut. Až 58 procent obyvatel Polomi, která dělí Olomoucký a Moravskoslezský kraj, trpí nadměrným hlukem dlouhodobě. Půl roku to bude ještě horší.

Uzavírka části R35 se nejméně dotkne hromadné dopravy. Autobusy budou sice jezdit po silnicích III. třídy, nevynechají ale ani jednu zastávku. Stavební práce mají být ukončeny do letošního 30. října.