Při nehodě auta a autobusu bylo v Praze lehce zraněno šest dětí

Praha - Při dnešní ranní dopravní nehodě osobního auta a dálkového autobusu bylo lehce zraněno šest dětí na silnici poblíž Malé Chuchle na jižním okraji Prahy, informovali mluvčí pražské policie a záchranné služby Ladislav Bernášek a Jiřina Ernestová, podle níž dvě sanitky převezly zraněné děti do pražské motolské nemocnice. Děti utrpěly různé naraženiny, mimo jiné páteře, hlavy, zad a končetin, uvedla Ernestová.

Nehoda se stala krátce před půl devátou ve Strakonické ulici poblíž Malé Chuchle. Dvouproudá silnice tam vede z Prahy na Příbram. Doprava v místě nehody nebyla podle mluvčího policie Bernáška výrazněji omezena.

V současné době je Strakonická ulice bez omezení průjezdná.

Dopravní nehody autobusů převážejících děti nejsou ojedinělé a v posledních letech se jich stalo několik. Koncem letošního dubna se v Hostivaři v Praze střetly dva autobusy, které vezly děti na školu v přírodě. Do nemocnic bylo s lehkými poraněními převezeno 11 dětí. V březnu zase havaroval zájezdový autobus s dětmi v obci Babylon na Domažlicku, zraněno bylo asi 12 mladých lidí.