Výstavbu obchvatu v Chrudimi ministerstvo prý zase odloží

Chrudim - Plánovaná stavba obchvatu v Chrudimi, která měla začít už v příštím roce, se s největší pravděpodobností kvůli škrtům v rozpočtu odkládá. Ministerstvo dopravy informaci nepotvrdilo, podle něho jde o nepodložené spekulace. O odkladu se ale už mluví na chrudimské radnici.

O zahájení výstavby obchvatu přitom v Chrudimi nikdo nepochyboval. Dopravní situace ve městě je už totiž neúnosná. „Projíždí tu téměř třicet tisíc aut denně, což je především ve špičkách katastrofa,“ uvádí starosta Chrudimi Jan Čechovský (ODS).

Situace se zřejmě jen tak ale nezmění. Vedení radnice tvrdí, že má informace o opětovném odložení stavby o tři roky. „Chtěl bych uklidnit obyvatele Chrudimi a okolních obcí, že obchvat je na programu, konkrétně v letech 2010 až 2012,“ říká ale mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka. Podle něho není o případném odložení výstavby zdaleka rozhodnuto.

„Už jsem termínů obchvatu slyšel tolik, že mě to neuspokojuje,“ reaguje na ujištění dopravního resortu chrudimský starosta. Navíc je pro vedení města začátek až v roce 2010 nepřijatelný. Stavět se prý musí kvůli neúnosné situaci už příští rok. Radnice věří, že se jí tento záměr podaří prosadit. Během příštích týdnů by o něm měla jednat s ministrem dopravy.