Dva lidé zahynuli v neděli na silnicích Karlovarského kraje

Karlovy Vary – Dva lidé přišli v neděli o život při dopravních nehodách v Karlovarském kraji. Za volantem svého vozu skonal řidič jednoho ze dvou aut, která se srazila u Kamenného Dvoru na Sokolovsku. Pod koly osobního vozidla skončil život chodce, který přecházel silnici ve Velké Hleďsebi na Chebsku.

Nehodu na silnici I/6 u Kamenného Dvora zřejmě způsobil opilý 37letý řidič mazdy, který nezvládl řízení a vjel do protisměru. Tam se srazil s dalším osobním autem hyundai. „Řidič z vozidla Hyundai Accent utrpěl při dopravní nehodě zranění neslučitelná se životem. Další tři spolujezdkyně utrpěly vážná zranění. Do nemocnice byl převezen i řidič, který nezvládl vozidlo,“ uvedla sokolovská policejní mluvčí Andrea Kávová. Silnice spojující Prahu, Karlovy Vary a Cheb byla kvůli havárii uzavřena přes tři hodiny.

Smrtelná nehoda ve Velké Hleďsebi se stala na přechodu. Třiadvacetiletý řidič vozu Opel Tigra na ulici Pohraniční stráže předjížděl osobní auto Citroën Saxo, jehož řidič dával přednost chodci. „Při předjíždění pak došlo uprostřed vozovky mimo vyznačený přechod ke střetu vozidla se čtyřiačtyřicetiletým chodcem. Při střetu utrpěl chodec smrtelné zranění,“ uvedl chebský policejní mluvčí Ladislav Böhm. Řidič opelu je podezřelý z ublížení na zdraví.