Dva vlaky se srazily na Táborsku, nikdo nebyl zraněn

Sudoměřice u Tábora - V Sudoměřicích u Tábora se dnes ráno po šesté hodině srazil rychlík jedoucí z Tábora do Prahy s nákladním vlakem. Nikdo z cestujících nebyl zraněn. Lokomotiva a pět ze šesti vagonů mají na boku trhliny. Provoz na železničním koridoru byl do 9:55 přerušen. Škodu na vlacích odborníci prozatím vyčíslili na více než jeden milion korun. Cestující pokračovali na Prahu náhradní autobusovou dopravou.

„Na stanovení příčiny nehody je dosud brzy, vše ale nasvědčuje tomu, že se jednalo o selhání lidského činitele,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Nákladní vlak jedoucí z Prahy do Českých Budějovic se měl ve stanici křižovat s protijedoucím rychlíkem, zůstal však posledním vozem stát v cestě rychlíku. „V rychlosti zhruba 40 kilometrů za hodinu došlo ke srážce, při které nebyl nikdo zraněn,“ uvedl Neusar. Škoda na lokomotivě rychlíku ale dosáhla 50 000 korun a dalších 950 000 korun bylo vyčísleno na vagonech.

„Poslední vagon nákladního vlaku byl nárazem lokomotivy částečně vykolejen. Rychlík naštěstí zůstal na kolejích,“ uvedl mluvčí.