Příští týden povolí mrazy, bude i lepší vzduch

Praha - Mrazivé počasí, které poslední dobou sužuje Česko, by mělo na začátku příštího týdne povolit. V nížinách nastane obleva a díky teplému vzduchu by měla skončit i inverze, budou lepší rozptylové podmínky a klesne koncentrace prachu v ovzduší. Už v neděli by mělo být nad nulou, nejteplejším dnem by pak mělo být úterý, kdy teploty vyšplhají zřejmě na čtyři stupně.

Od 21. ledna do konce měsíce má být zpočátku oblačno až zataženo s občasným deštěm či deštěm se sněhem. Sněžení se očekává hlavně na horách. Oblačnost ale bude postupně ubývat a místy bude až polojasno. Později budou přibývat mlhy a nízká inverze. V noci mohou teploty v této době klesnout nejníže na dva až minus čtyři stupně, později na minus jeden až minus sedm stupňů. Nejvyšší denní teploty budou minus dva až plus čtyři stupně.

V prvních deseti dnech února má podle meteorologů panovat velká oblačnost s občasnými, většinou sněhovými srážkami. V nižších a středních polohách by přechodně mohlo pršet. Nejnižší noční teploty budou počátkem února nula až minus šest stupňů, nejvyšší denní teploty mají být minus dva až plus čtyři stupně Celsia.

Vydáno pod