Havárie dvou kamionů omezila provoz na silnici u Mohelnice

Mohelnice (Šumpersko) - Srážka dvou kamionů a malé dodávky zablokovala na šest hodin dopravu na silnici I/35 u Studené Loučky mezi Mohelnicí a Moravskou Třebovou. Kyvadlově byla silnice průjezdná v jednom směru od 12:20, úplně se podařilo obnovit provoz ve 20:30 tedy čtrnáct hodin po nehodě. Dopoledne se na místě tvořila až čtyřkilometrová kolona kamionů, informoval mluvčí policie Miloslav Svatoň.

Srážku kamionů zavinil dvaadvacetiletý Polák, jenž podle Svatoně patrně  usnul za volantem, když jel do kopce ve směru od Moravské Třebové. Po nehodě se ukázalo, že jednapadesátiletý řidič českého kamionu má magistrátem Frýdku-Místku zakázáno řízení všech motorových vozidel na dobu jednoho měsíce za opakovaný závažný dopravní přestupek.

Kamiony se po srážce do sebe zaklínily a zablokovaly silnici. Navíc do nich narazila dodávka se čtyřmi lidmi. „Oba řidiče kamionů museli vystřihávat z kabin hasiči a jsou s těžkým zraněním v nemocnici,“ konstatoval Svatoň. V nemocnici skončil i polský spolujezdec. V dodávce, která nestihla dobrzdit, byl lehce zraněn pouze řidič. Obě nákladní auta vezla prázdné palety.

Mluvčí záchranné služby Jan Weinberg řekl, že polského řidiče odvezla sanitka do olomoucké fakultní nemocnice v bezvědomí a s umělou plicní ventilací. „Měl těžce poraněnou hlavu. Na hlavě byl zraněn i jednapadesátiletý řidič českého kamionu, který byl do olomoucké nemocnice odvezen při vědomí,“ uvedl Weinberg. Polského spolujezdce ošetřili záchranáři z Pardubického kraje.

Objížďka byla po celé dopoledne možná pouze pro osobní auta a lehké dodávky po souběžné lesní cestě. Nákladní vozidla uvízla v koloně.