Některé pražské autobusy čekají od května změny

Praha - Některé pražské autobusové linky čekají od května změny, informoval pražský dopravní podnik. Změny se dotknou linek v ulici Vlastina, v oblasti Velké Chuchle a Radotína a v blízkosti štěrboholského nákupního centra. Kvůli výkopovým pracím v křižovatce ulic Vlastina a Nová Šárka bude od 2. května až do začátku června přerušen provoz autobusů.

Linky 179 a 510 pojedou v úseku Divoká Šárka - K Letišti ulicí Evropskou přes zastávky Nová Šárka a Dědina. Zrušeny budou v obou směrech zastávky Vlastina, Sídliště Na Dědině, Ciolkovského a Dlouhá míle.

Spoje číslo 108 a 225 budou mezi zastávkami Divoká Šárka a Sídliště Na Dědině odkloněny ulicemi Evropská, Drnovská a Vlastina přes zastávky Nová Šárka, Dědina, Dlouhá míle a Ciolkovského. Autobusy 108 a část spojů číslo 225 bude končit v zastávce Sídliště Na Dědině, část spojů číslo 225 bude pokračovat po své pravidelné trase na ruzyňské letiště. Ruší se zastávka Vlastina. U linky 218 se přemístí zhruba o deset metrů nástupní zastávka Sídliště Na Dědině.

Změny se od května dočkají také cestující, kteří jezdí okružní linkou 172 ze Smíchovského nádraží. Její trasa bude prodloužena o úsek Velká Chuchle - Sídliště Radotín.

Do obchodního centra Štěrboholy začne ze stanice Depo Hostivař od května jezdit nová linka číslo 263. Jízdní řád se sladí s nynější linkou 163, autobusy tak budou do Štěrbohol jezdit častěji. Souhrnný interval autobusů 163 a 263 se dopoledne a o víkendu zkrátí z 15 na deset minut, v odpolední špičce pak z deseti na šest až sedm minut. Na lince 163 se zruší spoje ukončené u nákupního centra.