V Plzni hořela tramvaj, nikdo se nezranil

Plzeň – Tramvaj na lince 4 vzplála dnes ráno v Plzni. Oheň nikoho nezranil, cestující stihli včas uprchnout. Událost, která se stala kolem půl šesté, ovšem zastavila asi na dvě hodiny provoz linky 4 v části její trasy (mezi hlavní poštou a smyčkou Bory). Nehoda se stala v Borech v jedné z nejrušnějších plzeňských ulic – Klatovské – v křižovatce s ulicí 17. listopadu. Požár tak nejenom zastavil tramvajovou dopravu, ale způsobil vážné komplikace také projíždějícím řidičům. Dopravu na místě řídili policisté. Oheň způsobil škodu téměř za deset milionů korun, pravděpodobnou příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci, řekla mluvčí hasičů Alena Marešová.

„Když na místo dorazili hasiči, šlehaly z tramvaje více než dvoumetrové plameny. Požár zasáhl asi třetinu tramvajové soupravy,“ popsala mluvčí. „Přesné příčiny nehody a případná míra odpovědnosti se teprve budou stanovovat ve spolupráci s hasiči,“ doplnil vrchní inspektor drážní inspekce plzeňského územního inspektorátu Milan Mašek.

Tramvaj, která vzplála, bylo zrekonstruované kloubové vozidlo původně od ČKD typu KT8D5-RN2P.

Provoz byl obnoven kolem 7:20, když dopravní podniky odtáhly vyhořelou soupravu do depa a hasiči dokončili úklid komunikace.

  • Shořelá tramvaj autor: HZS Plzeňského kraje, zdroj: www.hzspk.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/9/853/85288.jpg
  • Shořelá tramvaj autor: HZS Plzeňského kraje, zdroj: www.hzspk.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/9/853/85286.jpg