Vlak se srazil s autem, dva lidé zemřeli

Chomutov - Dva lidé zahynuli dnes dopoledne při srážce vlaku s osobním autem v Chomutově. Nehoda se stala v místě, kde přes trať vedla cyklostezka a vjezd aut zde byl zakázán. Při havárii zemřel osmatřicetiletý řidič a jeho třicetiletá spolujezdkyně, kteří cestovali osobním autem. Nikdo jiný zraněn nebyl, řekla mluvčí severočeské policie Šárka Poláčková. Provoz po obou kolejích se podařilo obnovit ve čtvrt na jednu.

„K nehodě došlo v prostoru lesoparku, kde je nechráněný železniční přejezd, kam je autům vjezd zakázán, je tam cyklostezka. Po výslechu strojvedoucího jsme zjistili, že auto vyjíždělo z prostoru lesoparku, kde nemělo co dělat, k jezeru,“ řekla mluvčí chomutovské policie Marie Pivková.

Podle ní je na místě nepřehledný terén. „Strojvedoucí uvedl, že auto ani nezastavilo, uviděl je na poslední chvíli a zastavit se mu podařilo až téměř u hlavní brány do lesoparku. Urazili značnou část, než vlak zastavil,“ dodala Pivková. Nehodu policie dále vyšetřuje. Totožnost ženy podle ní ještě není zcela jistá, zdržovala se v Chomutově, ale z města nebyla.

"Signalizace byla v činnosti, nehoda se stala zřejmě bez viny železnice. Na
vlaku je škoda 30 000 korun, na autě 50 000 korun," sdělil mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Je to dnes již druhá nehoda, při které zemřeli dva lidé. Na Klatovsku při
čelním střetu dvou aut zahynuli rovněž muž a žena, další čtyři lidé jsou
zraněni.