ČSSD pokračuje s volební kampaní za dohledu policie

Praha - Sociální demokraté pokračují ve svých mítincích před eurovolbami a hodinu po poledni se setkají s obyvateli Prahy 13. Kvůli takzvané vajíčkové aféře, která poslední dny kampaň ČSSD provází, požádali politici premiéra o ochranu. Výsledkem je, že na mítinky bude v rámci běžných směn dohlížet policie. Podle ČSSD by za incidenty mohla stát ODS, ta to však odmítá a zároveň vyzývá, aby lidé s útoky přestali a projevili své postoje vůči ČSSD spíše v blížících se volbách.

Politici ČSSD chtějí diskutovat s občany na pražském Andělu, ale obávají se vulgarity a násilností, například v podobě vržených vajec. Vajíčka už mířila na představitele ČSSD v Příbrami, Berouně, Plzni nebo Domažlicích. Podle předsedy strany Jiřího Paroubka stojí za netradičními útoky ODS. „To přerostlo tu míru, kterou oni od toho očekávali, protože Ivan Langer vede konfrontační volební kampaně, je schopen každé špinavosti a tohle se mu prostě vymklo z rukou,“ komentoval situaci v pořadu ČT Události, komentáře Jiří Paroubek.

ODS spojování s vajíčkovými útoky odmítá

Volební kampaň ČSSD pokračuje (zdroj: ČT24)

Topolánek odmítl, že za vajíčkovými útoky na šéfa ČSSD Jiřího Paroubka stojí ODS. „Já osobně odsuzuji útoky z davu na fotbale i mítincích,“ uvedl. ODS zároveň vyzývá, aby s útoky lidé přestali. „Skutečně bych vyzval všechny, kdo to dělají, aby to nedělali a aby svoje nesympatie k Paroubkovi ukázali ve volbách, a ne házením vajíček,“ konstatoval první místopředseda ODS David Vodrážka.

Podle slov Jiřího Paroubka toho představitelé ODS v minulosti napovídali už hodně, a tak neví, proč by jim měl věřit. Sociální demokraté teď tedy chtějí policejní ochranu mítinků. Policie už včera na shromážděních ČSSD zasahovala. Pět lidí předvedla v Plzni a v Domažlicích vyšetřuje kvůli přestupku muže, který chtěl Paroubkovi předat leták.