Ústecká radnice od září ruší některé spoje MHD

Ústí nad Labem – Ústecká radnice připravila některým obyvatelům severočeského města nemilé překvapení. Hodlá totiž od září bez náhrady zrušit některé spoje městské hromadné dopravy. Lidé s tímto krokem zásadně nesouhlasí a tvrdí, že se nebudou moci dostat do práce včas. Poté, co se dozvěděli nečekanou změnu, začali ihned sepisovat petice.

Zastávky ve vybraných okrajových částech Ústí nad Labem budou brzy ráno a pozdě večer opuštěné. Kvůli změnám v jízdních řádech teď mnozí Ústečané přemýšlejí, jestli se do práce pro příště vydají pěšky, nebo taxíkem. Stěžují si dokonce i místní regionální politici. „Teď máte dlouhý interval, jedete na nádraží a zjistíte, že vám ujede vlak,“ namítá 1. místopředseda krajské organizace Strany zelených Jiří Škoda.

Magistrát podle slov primátora Jana Kubaty ušetří až 15 milionů. Uspořené finance mají být použity opět v dopravní oblasti, například pro nákup ekologických vozů. Obyvatelům toto vysvětlení nestačí. Mnozí z nich proto zřejmě začnou do práce jezdit automobilem. „Ekologie by tady měla být prvotní,“ komentuje zastupitelka Květa Rybárová paradoxní situaci. Změny v ústecké městské hromadné dopravě začnou platit se začátkem nového školního roku.

Reportáž Ladislava Jakuba (zdroj: ČT24)